Referencer

Referencer

Demensplejecenter Madsbyhus, Demensplejecenter Rosenlund & Øster Elkjær Plejecenter

“Efter at have haft instrumenter stillet op til afprøvning en eftermiddag i december 2014, var der ingen tvivl om, at vi skulle have etableret en musikhave.

Synet af beboere med en demenssygdom der spillede på instrumenterne imens de både smilede og græd var så gribende at jeg måtte have etableret musikhaver på de 3 plejecentre jeg er leder for.

I vores arbejde med at stimulere beboernes sanser og herigennem skabe erindring og nydelse, har det været naturligt at bruge musikken. Det er tydeligt at musik kan skabe genkendelse og kommunikation.

Ud over at bruge udvalgt indspillet musik har brugen af musikhaverne bidraget til hyggeligt samvær både mellem borgere og pårørende eller medarbejdere der får en unik kontakt når musikinstrumenterne er i brug. Her kommer begrebet spejling til sin ret, selv svært demente beboere kan fanges af og fastholdes i at frembringe toner ved at slå på instrumenterne og det er meget tydeligt at de nyder den stund de har ved instrumenterne i samvær med andre.

Efter vi har etableret musikhaverne søger flere af beboerne ud i haven, hvilket giver positiv distraktion fra kedsomhed og modvirker ensomhed og isolation. På trods af flere beboere ikke har noget sprog, kan de på deres egen måde og oftest ved hjælp af musikinstrumenterne kommunikere med hinanden. De får frisk luft og oplever et socialt samvær med beboere de måske ikke har haft kontakt med tidligere. Glæden og samspillet med andre er meget tydeligt at læse i deres ansigter.

På trods af mange kognitive funktioner er gået tabt er det tydeligt at de musikalske evner bevares længere. Dette blandt andet fordi de musikalske færdigheder er knyttet til den procedurale hukommelse, hvilket gør at beboerne kan genkende musik og toner når de anvender instrumenterne, lige som de kan huske mange sangtekster og gerne synger med når muligheden byder sig.”

– Ea Seeger Hanmann – Centerleder – Fredericia Kommune

Madsbyhus

Birkebjergcentret

“Ledelsen og jeg havde over længere tid overvejet at finde noget, der kunne give mere liv omkring vores plejeboliger, samt kunne være med til at få beboerne mere ud i naturen.

Derfor er vi glade for, at vi hørte om de dejlige instrumenter fra Percussion Play. Vi har siden fået etableret instrumenterne ved mange af vores boenheder. Der har generelt kune været god kritik af dette, som har gjort at mange beboere bruger dem til at stresse af på eller bare nyde at de står og spiller musik i det fri. Det har ligeledes betydet, at der er kommet flere mennesker omkring vores plejeboliger, så der er kommet markant mere liv og musik i hverdagen.”

– Betina Karin Lassen – Center for Ældre Distrikt Syd – Birkebjergcentret

birkebjergcentret

Lindebjerg – Botilbud for voksne udviklingshæmmede

Her fortæller Henrik Hørslev om deres erfaringer med musikinstrumenterne.

– Henrik Hørslev – Leder (SE FILM)

lindebjerg

Hospice Sydvestjylland

Vi har instrumenter fra Percussion Play i vores sansehave på Hospice Sydvestjylland. Instrumenterne er et auditivt bidrag til haven, og har med deres flotte udseende en evne til at vække nysgerrighed hos vores patienter og pårørende i alle aldre. Nogen nøjes med at se på instrumenterne, men rigtig mange griber spontant køllerne for at høre, hvordan instrumenterne lyder. Nogen bliver grebet og spiller længere tid enten alene eller sammen med andre.

Personligt er jeg særligt begejstret for den Babel Drum vi har. Klangen er skøn og beroligende og det at kunne stå i haven og spille samtidig se himlen blive spejlet i instrumentet, synes jeg er både inspirerende og smukt”.

– Barbara Harbo Ilskov – Musikterapeut v. Hospice Sydvestjylland

IMG_3070

Østre Plads ved Odense musikskole

“Min søn Emil spiller kontrabas på Odense musikskole. Jeg ser altid hvordan børnene kommer ud i pauserne og flittigt bruger musikinstrumenterne, der står frit til rådighed på pladsen. Det er dejligt som forældre, at se hvordan børnene leger med instrumenterne, inden de skal ind og være seriøse igen.”

– Augustin Diaz – Forældre til Emil

Far & Søn

Albertslund Musikskole

Albertslund Musikskole har haft stor glæde af instrumenterne, som både inspirerer i det daglige hvor der er fri adgang for elever til at spille på instrumenterne. Ligeledes har vores slagtøjslærer anvendt instrumenterne sammen med traditionelle slagtøj i kreative musikalske sammenhænge. Vi ser frem til i fremtiden at indkøbe flere udendørs musikinstrumenter. Af én eller anden grund har de en dragende virkning og børnene kan ikke holde sig væk og der er jo godt for en musikskole”.

– Morten Praëm Musikskoleleder

IMG_3118

H.C. Andersen Børnehospital

Fjerner fokus fra sygdom

Musik bringer glæde. Selv når børnene er helt små, rokker de jo med, når de hører musik og her på stedet har børnene været meget begejstrede og har fået lyst til at komme ud og bevæge sig. Samtidig kan musikken være med til at berolige og fjerne fokus fra sygdommen, som jo ellers fylder meget for dem”.

– Dorte Hvidtfeldt Hospitalspædagog H.C. Andersen Børnehospital i Odense

DSC_7050

Engvadgårdsparken i Fløng og Hedehusene Bypark

I Engvadgårdsparken i Fløng og i Hedehusene Bypark er etableret ”Musik i det fri”.

En verden af udendørs sjove og anderledes friluftsfaciliteter. Med en usædvanlig kombination af skulptur, leg og musik, får musikinstrumenterne folk uanset alder til at stoppe op. Instrumenterne er et stort hit.”

– Kristel Helena Jelstrup Hansen Landskabsforvalter

IMG_0731 - version 2

Fremtidens Plejehjem Aalborg

På fremtidens plejehjem i Aalborg kommune manglede vores dejlige gårdshave noget der kunne give et skulpturelt udtryk, skabe nysgerrighed og give anledning til aktivitet. Vores valg faldt på udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play Danmark. De opfylder til fulde vores 3 ønsker til gårdhaven og benyttes flittigt af forbipasserende. Det er simpelthen umuligt, at gå forbi uden at undersøge og afprøve dem. En rigtig god investering.”

– Lars Nøhr, Udviklingschef

IMG_7491

Børne- og Ungdoms Psykiatri Odense

Vores børn og unge er psykiske patienter mellem 8-20 år. Træinstrumentet som kan betjenes af op til 4 unge på én gang er meget populært og bruges mange gange dagligt. Babel Drum bruges meget i forbindelse med tankemæssigt uro, som en form for afstresning, mindfulnes.”

Paul Thorsen, Pædagog

DSC_3691

Center for Handicap og Psykiatri Specialcenter Øst, Slagelse

Vi er super glade for dem!”

Vi er et dagtilbud for voksne fysisk- og psykisk udviklingshæmmede og vi bruger instrumenterne som en del af vores sansehave. Instrumenterne bruges til at stimulere sanser på turen rundt i haven. Alle har mulighed for at benytte instrumenterne, da de er placeret langs en grussti, som er en del af en oplevelses- og samværshave. Tilgængeligheden er en fordel for både blinde og kørestolsbrugere”.

– Lykke Kieler, Teamleder

DSC_1194

Børnehuset Oasen, Kværndrup

Tak til dig Lars fordi du var med til at fejre vores indvielse af den Musikalske Have.

Børnene nyder at spille på musik instrumenterne og jeg nyder den fantastiske klang når jeg sidder og arbejder på kontoret det giver en dejlig stemning og man kan da kun blive glad ved at lytte til disse skønne instrumenter som har en fantastisk lyd, man kan næsten drømme sig helt væk og tro man sidder i sydens sol.”

– Leder Vibeke Jensen, Børnehuset Oasen

IMG_0934

Plejecenter Skovhuset, Hillerød Kommune

I vores arbejde med indretningen af vores haver, havde vi besluttet at haven skulle forsøge at tale til alle sanserne. Derfor ledte vi efter nogle gedigne og æstetiske udendørsinstrumenter, der kunne komplementere udendørs-træningsredskaberne. Instrumenterne skulle være med til at stimulere høresansen. Derfor faldt vores valg på Percussion Play’s instrumenter.

Efter instrumenterne var blevet monteret, oplevede vi hurtigt, at området med musikinstrumenterne blev et hyggeligt sted for samvær og alle der er på tur rundt, må lige hen og slå tonen an. Det er blevet et sted hvor børn og voksne kan være sammen om noget fælles. Særligt vores borgere med demens har glæden af kombinationen af at komme ud og benytte musikken til en ordløs kommunikation”.

– Fysioterapeut Maria Bernburg

Version 2

Trollemose Plejecenter, Svendborg

Terapeuterne tager beboerne med ud til instrumenterne. Når træningen foregår der, tænker man ikke så meget over, at man træner, fordi instrumenterne bliver en del af samspillet mellem beboeren og hjælperen. De giver os rigtig mange gode ting, de her musikinstrumenter og jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor stor effekt de har.

– Sektionsleder Agnete Bille

DSC_1289

Translate »