Film

Film

Inkluderende fællesskaber – Specialbørnehaven Platanhaven
Musikken bliver brugt til at skabe inkluderende fællesskaber hvor alle kan være med. På Specialbørnehaven Platanhaven i Odense, bruger man musikinstrumenterne til at samle børnene omkring en fælles aktivitet. Musikken giver børnene et fælles sprog, der er med til at fremme deres udvikling. Instrumenterne giver børnene en identitet i legen. Det betyder, at alle børn føler sig set, hørt og værdsat.

Udendørs Musikinstrumenter hjælper demens ramte på Enrum Plejecenter
“Enrum Plejecenter, er et center hvor man kun kan flytte ind hvis man har diagnosen Demens. Vores erfaringer siger os, at enhver form for musik er et positivt input til beboerne med demens. De husker den glade følelse, som musik giver” – Rehabiliteringsleder Lisa Pedersen på Enrum Plejecenter
Beboerne på Enrum Plejecenter i Odense har fået stor gavn af at have fået udendørs musikinstrumenter fra Percussion Play Danmark. Instrumenterne bliver brugt som daglig aktivitet og er med til at få beboerne udenfor i den friske luft. Det er blevet en del af den daglige rutine på Enrum at man skal ud og afprøve de udendørs musikinstrumenter.

Musikinstrumenter på Fønixgården
På Fønixgården har vi fået installeret en Lydhave.
Projektet er iværksat med det formål at undersøge, hvorvidt inddragelsen af lyd i det åbne landskab kan være med til at fremme selv meget fysisk og psykisk funktionsnedsatte borgeres aktivitetsniveau. Ligeledes anvendes lyden som stemningsopbyggende faktor og som forebyggelse, da lyd er medvirkende til at regulere adfærd.
I videoen ser du Fønixgårdens Percussion-hold, bestående af Simone, Henrik, Jette, Anne og Kurt, som giver en musikalsk demonstration i, hvordan Lydhaven benyttes!

Musikinstrumenter på Plejecentre i Langeland kommune
Denne video handler om indvielsen af udendørs musikinstrumenter på Langeland kommune. TrygFonden har doneret musikinstrumenterne der nu står på Lindebjerg Plejecenter og Humble Plejecenter i Langeland kommune.

Musik giver glæde
Denne kortfilm er optaget på 2. sal, hvor man tydeligt ser hvordan musikken er med til at gøre beboerne i godt humør. Man behøver ikke altid kun at lytte til musik, når man selv spiller får man ligeledes lyst til at danse og synge.

Jeg ved en lærkerede
Vi har i anledningen af Carl Nielsens 150 års fødselsdag lavet et helt specielt musikinstrument. Man spiller fra højre mod venstre og når man har slået på alle tonerørene, har man spillet ”Jeg ved en lærkerede”.

Liv på Plejecentre – VerdishavePlejecentret Verdishave har lavet denne fine video om hvordan de bruger deres musikinstrumenter. Vi er vilde med den!

The power of the Pentatonic Scale (Engelsk)
Bobby McFerrin demonstrerer i denne film den pentatone skala. ”Nå ja” vil du sige, når du har set filmen. Han får en hel sal til at følge hans toner.
De fleste af Percussion Play´s musikinstrumenter er stemt efter den pentatoniske skala.

Alive inside – Henry
Filmen ”Alive inside” handler om hvordan musik påvirker mennesker med en demens sygdoms. I klippet fra filmen ser man Henry. Henry har demens sygdom af svær grad og er derfor normalt helt passiv. Da han får musik i ørene, vågner han op og begynder at synge og svare på de spørgsmål, han får stillet.

Minibo – Bosted for voksne med varigt nedsat psykisk/fysisk funktionsevne
Filmen er fra en af Percussion Play Danmark’s mange ”musikfremvisninger” hvor beboerne og personalet får en oplevelse af, hvad det vil sige at spille musik udendørs. Se her hvor nemt det kan være!

Stjernestunder på Verdishave
Københavns Pleje & omsorgsafd. har lavet denne film fra Plejecentret Verdishave, som deltog i projekt ‘Liv på Plejecentre’. Verdishave har fokus på udendørs musikinstrumenter samt brugen af Ipads i dagligdagen.

 

Bofællesskabet Æblehaven Rytme og bevægelse
Georgij spiller op til dans med en fed rytme på Congas.

 

Indvielse af musikhave på Madsbyhus
DanmarkCTV har filmet indvielsen af musikhaven på Madsbyhus. Centerleder Ea Gissh fortæller om hvordan instrumenterne kan bruges og hvorfor de har fået dem. 

 

Lydspejlet Varde
Her er en video fra åbningen af Varde lydspejl. Parken bruges af hele byens borgere som kultur plads og aktivitetsområde.

 

Frederik Spiller Sansa Rimba
Sansa Rimba med Glasfiber tangenter har en dejlig behagelig tone.

 

Translate »